האם אני חייב לתת משהו שהתחייבתי, אם ההתחייבות קרתה על סמך משהו שבעיניי נעשה בצורה לא ישרה

  • י"ב שבט התשפ"ד

שאלה

רציתי בבקשה לשאול: שאלתי בקבוצת ווטאספ חידה לחברים, האם הם מצליחים לזהות תמונה של אדם מסוים (שהיה די ידוע כנער לפני כ-30 שנה, אבל מאז התבגר ואינו ידוע כיום). הכרזתי שמי שיצליח לזהות תוך שלושה ניחושים, יקבל ממני מתנה ששווה כמאה שקלים. כמובן שכוונתי היתה שהם עצמם ינחשו ויגידו לי את תשובותיהם. הייתי סמוך ובטוח שאף אחד מהם לא יצליח לנחש את התשובה הנכונה, מאחר וזה לא שם שהיה עובר בראש של אף אחד מאותם חברים. והנה, בניחוש השלישי של אחד מהם, הוא הצליח לקלוע לתשובה. רציתי לשאול, במידה ויתברר כי הוא שלח את התמונה לאדם שלישי לשאול אותו מי בתמונה, ולא "ניחש" מעצמו, אלא נודע לו רק על ידי אדם אחר, שאינו חבר בקבוצה, אליו שלח את התמונה, מי בתמונה, האם גם אז התחייבתי באותה המתנה? ומדגיש: אמנם לא כתבתי את התנאי שאין לשאול אנשים אחרים, אולם כל מהות החידה היתה שהם ינחשו מעצמם

תשובה

שלום וברכה

ברור שזה לא מחייב אותך לתת מתנה כאשר שאלו מישהו אחר.