נשים

הלכות נידה- אפשר 4ץ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני חצי שנה לאחר לדת בני ומאז הוסת שלי לא מסודר אני מקבלת כל שבוע וחצי שבועיים וסת. ברצוני לברר אני יודעת שוסת אמור להיות 5 ימים ולאחר מכן שומרים 7 ניקים. מה קורה כאשר אני נקיה אחרי 4 ימים. כלומר קבלת וסת ביום חמישי בערב ( לאחר טיבלת מקווה ) וביום ראשון אני הייתי כבר נקייה. האם אני כולה לטבול ביום ראשון או שרק ביום שני? אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תשובה

שלום וברכה

א. אמליץ להסדיר את הווסת. יש לגשת לרופא נשים שיעזור לך להסדיר את הווסת.

ב. אם קיבלת ביום חמישי לפני השקיעה ואת מבנות ספרד את יכולה לעשות הפסק לאחר ארבעה ימים מתחילת הראייה שהם יום חמישי שישי שבת וראשון וביום ראשון לפנמי השקיעה את יכולה לעשות הפסק טהרה. אם קיבלת זאת ביום חמישי בלילה לא יהיו אלא שלושה ימים ואין בכך די.