סדר לבישת בגדים

  • כ"ב שבט התשפ"ד

שאלה

אני ב'ה עם אנמיה ולכן קר לי מאד מאד בחורף, אני לובשת 2 גופיות חמות, ומעל זה חולצח ועל זה סוודר, ב'ה, האם מותר לי להוריד ביחד את הגופיות, מהשרוול, ואני משאירה עד הצוואר, לא מורידה לגמרי, כי קר לי מאד, כדי שאוכל להוריד מעלי את הגוזית, ז'א סומך נופלים, ואז אני לובשת שוב מהצוואר לשרוולים, האם זה מותר? 2--- כל הבית קר מאד, ורק החדר שלי חם, כי דלק מזגן בלילה ב'ה, בבוקר אני מכבה את המזגן, והחדר חם ונעים, ב'ה האם מותר להתפלל תפילת שחרית, בחדר של השינה שלי? 3--- שאלה חשובה וגדולה-- ירושה-- אני ב'ה אלמנה כבר 11 שנה, ב'ה אנחנו תמיד שומרים על קשר חם עם המשפחה של בעלי ז'ל, חגים ושמחות,ו מפגשים, ב'ה, חמותי היקרה נפטרה לאחרונה , ורשמה בצוואה הכל לתת לאחד הילדים! ויש עוד במשפחה ילדים שם אצל חמותי, משיקולים שלה ז'ל, החליטה לתת לאחד מהם.נשמתה בגן עדן, אני לא כועסת בכלל, אני מבינה מאד את השיקולים שלה, ז'ל, הבנים שלי שואלים: היתומים שלי ב'ה , שואלים אותי אמא למה? מה איתנו? ב'ה הם בחורים גדולים, והבנות נשואות, ב'ה מה החלק שלנו?ואני מסבירה בנחת, הכל ממנו יתברך, לנו יש, לא חסר לנו כלום, ב'ה, והם רוצים שאגיד משהו?... אני רוצה שלום ובלי מריבות!!!! לא רוצה מחלוקות בכלללל מה עושים???

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. אין כל בעיה.

3. יש לזכור שאין אף אחד שיכול לקחת ממך אפילו כמלוא נימא. כל מה שנגזר עלייך יגיע אילייך. כל מה שלא מגיע לך זה ייעלם ממליא ולכן אין כל סיבה לכעוס או להתרגז כי בכל מקרה מה שמגיע לך, יגיע לך.