חברה והשקפה

תפילה שבת הזוג תתחזק בעבודת ה'

  • ו' אדר א' התשפ"ד

שאלה

האם נכון לעשות תפילות, להקדיש להצלחת, לתרום לארגונים בהידברות ומחוצה לו, לתת מעשר כל זה בעבור זה שבת הזוג שלי תתחזק בעבודת ה'? קשה לה עם שמירת השבת, היא לא שומרת צניעות האם מותר לי להתפלל עליה ולתרום בעבור הארגונים שציינתי על מנת שהיא תתחזק? היא לא יודעת על זה כמובן היא כן יודעת שאני מאוד רוצה שהיא תשמור שבת, על הצניעות אנחנו לא מצליחים לדבר תמיד זה נגמר ב"אני אלבש מה שבא לי" ולכן אני משאיר את זה לקב"ה שיעזור לי את השבת היא מאוד רוצה לשמור אך קשה לה, שמרה בעברה ונכשלה בעקבות מעידה שהיא לא רצתה בכך במשך כמה שנים הרב האם יש עוד דברים שאני יכול לעשות על מנת לעזור לסיטואציה הזו? אני מקפיד מאוד על שמירת העיניים! וכל פעם שיש לי ניסיון ואני מתגבר עליו אני אומר לקב"ה שיקח את הזכויות שלי מההתגברות הזו ויתן את זה להצלחת בת הזוג בשמירת שבת וצניעות

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש לעשות זאת ובוודאי מצווה גדולה להתפלל עליה ולתת לצדקה לזכותה.

תפילה של האדם על רעהו מועילה מאוד לתשובה ולתיקון המעשים של השני וגם עלינו.