טבילה בליל שישי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אנחנו נשואים כחצי שנה.ורציתי לשאול את כבו הרב שאלה בקשר לטבילה ביום שישי. הטבילה שלי יוצאת ביום שישי ואנחנו אצל ההורים של בעלי. במידה ולא נלך לשבת הדבר עלול לגרום לכעס ולפגיעה בהורים שלו. במידה ואני אטבול במקווה ליד בית הוריו הדבר יתגלה ע"י המשפחה ויביש אותנו מאוד. רציתי לציין כי איני יכולה לדחות את הטבילה ליום השמיני מאחר ואני עובדת מיד בצאת השבת. מה עלי לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תנסי להצניע את הטבילה ככל האפשר ואם יתגלה אין בזה חטא כלל.

אולי תאמרי להם שאת הולכת לחבירה שלך שהתקשרה והידעה שהיא באה לעיר או כלתירוץ אחר וכך תוכלי לבטול בזמן אי"ה.

טבילה במסירות נפש היא סגולה בדוקה לזרע של קיימא.