סקוט´ש חלב ובשרי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב יש לי שתי שאלות: 1. האם חשוב להשתמש בסקוטש חלבי ופרווה לשטיפת כלים? אם אני שוטפת כלים במים קרים, האם זה משנה? ואם כן, מדוע? 2. יש לי מגהץ קיטור ואני משתמשת במים שיוצאים מהצינור של המזגן, כדי להכניס למגהץ לצורך הגיהוץ. כדי לאסוף את המים האלה, אני מחברת את הצינור למיכל ריק ולוקח כמה ימים עד שבוע עד שהמיכל מתמלא. האם מותר להכניס את הצינור למיכל באמצע השבוע וממילא הוא נשאר כך גם בשבת, וכשמפעילים את המזגן לפני שבת, המים נכנסים למיכל בשבת? או שמא זו הכנה מקודש לחול ולכן עלי להוציא את הצינור לפני שבת ולהחזיר אותו בתום השבת? תודה על התשובות, תזכו למצוות.

תשובה

שלום וברכה

1. אין חובה, אולם ראוי להקפיד מאוד מאחר ולפעמים שוכחים ומשתמשים במים חמים וכדו'.

2. אין כל בעייה.