האם לאישה מותר לשכב פרקדן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, קראתי שאלה על פרקדן. אסור לכל על לשכב על הגב\ בטן. נשים וגם גברים? רק בקריאת שמע\ בכל ברכה או בכללי אסור..? נגיד אני עייפה וקוראת בלילה את קריאת שמע בשכיבה.. זה אסור? תודה.. תבורכו אמן

תשובה

שלום בורכה

איסור השינה בפרקדן היא לגברים בלבד.

בקריאת שמע כתוב בשולחן ערוך שראוי לא לקרוא בפרקדן וזה שייך גם לנשים ועל כן יש לקרוא את קריאת שמע בשכיבה על הצד.