שבת

מנחה ערב שבת

  • ט"ז אדר א' התשפ"ד

שאלה

שלום הרב …
מה עדיף להתפלל מנחה של ע״ש ביחידות ולקבל מיד אח״כ שבת קודם השקיעה . או להתפלל במנין ואח״כ לקבל שבת כי בבית הכנסת שלנו גומרים הלחש סמוך מואד לשקיעה ואפי׳ קצת אחרי אז אין זמן לקבל שבת קודם השקיעה
שפע ברכה ….

תשובה

שלום וברכה

יש לקבל שבת לאחר סיום תפילת הלחש לפני תפילת העמידה. אם מסיימים את תפילת הלחש לאחר השקיעה יש להתנות לפני מנחה שאם מותר להתפלל מנחה של חול לאחר הוספה מחול על הקודש קבלת שבת בפה הינך מקבל שבת אולם אם אסור להתפלל מנחה של חול לאחר קבלת שבת הינך רק פורש ממלאכה להוסיף מחול על הקודש ותקבל שבת בפה לאחר מנחה.