לבישת בגדים חדשים בשלושים של אבלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אימי נפטרה לפני כשבועיים ואני כרגע בשלושים, יש לי מספר שאלות לגבי מנהגי השלושים (אני ירושלמי בן עדות המזרח): א. אני קצין בקבע בתפקיד הדרכתי אל מול אוכ´, ועל כן צריך להיות יצוגי, האם מותר לי ללבוש מדי א´ מגוהצים מכובסים? והאם מותר לי ללבוש מדי א´ חדשים שלא לבשתי כלל גם כן מגוהצים? ב. האם מותר לגזור ציפורניים עם קוצץ או רק לא על ידי כלי? ג. האם מותר לצחצח נעלי עור צבאיות? ד. יום השלושים הינו ביום שישי זאת אומרת שביום חמישי בערב עושים סעודה ועולים לקבר ביום שישי? כמו כן לגבי תספורת וגילוח האם ניתן להסתפר כבר ביום שישי או רק ביום ראשון (כמובן לאחר נזיפה)? תודה מראש איתי

תשובה

שלום וברכה,

א. מותר.

ב. אסור לגזוז צפורניים בגוזז, בכל שלושים ימי האבל, רק בשיניים או בידיים בלבד.

ג. מותר.

ד. כבר ביום שישי מותר להסתפר, לאחר גערה, מאחר ו"מקצת היום ככולו".

מן השמיים תנוחמו,
מנשה בן פורת