זוגיות

הצעת נישואין כהלכה

  • כ"ו אדר א' התשפ"ד

שאלה

היי שלום הרב ראיתי שיש הרבה דינים והלכות בעניין המושג של הצעת נישואין, אך הדבר מאוד נהוג בסביבת החברים שלי, והמשודכת גם רוצה, אז רציתי לשאול איך לקיים את ההצעת נישואין בצורה כשרה ללא ספקות, כלומר האם ראוי לכרוע ברך או לא, האם הנוסח ״התנשאי לי״ או ״ האם תרצי להתחתן איתי״ זה נוסח פסול, והאם מותר להביא לה את הטבעת עם הקופסא שתשים לבד או שעדיף להניח לה בצד שתיקח לבד, או בכלל לתת מתנה אחרת שהיא לא טבעת, אשמח לתשובה בעניין, תודה.

תשובה

שלום וברכה

כריעה היא מנהג הגויים.

נתינת מתנה אפשרית כאשר אומרים בפירוש שזה לא לשם קידושין ועדיף לא לתת טבעת ולא בפני בני אדם.

יש לשאול התרצי להשתדך איתי.