הכנסת מאכל בטעות לשירותים מה דינו?

  • כ"ט אדר א' התשפ"ד

שאלה

הכנסתי בטעות לחדר השירותים ממתק מסוים סגור בקופסא שקופה, אותו ממתק אני נותנת לילדים בבית הספר. מהו דין ההלכה במצב כזה? 1. אני יודעת שאסור להכניס אוכל לשירותים, אבל מה דין המאכל? 2. שמתי את הקופסא בתוך שקית לפי סדר מסוים ואני לא זוכרת איפה הקופסא,(כל הקופסאות נראות אותו דבר). במצב כזה מה צריך לעשות?

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין אין בעיה לאכול זאת. לכתחילה ראוי לטבול את הכלי עם האוכל בפנים אבל אין זה חובה. בפרט כאשר יש שני כלים שזה היה מונח בהם