שם שני לילדה

  • ג' אדר ב' התשפ"ד

שאלה

שלום רב. בתי הבכורה היא כמעט 4, שתהיה בריאה. כאשר נולדה הענקנו לה שם שני על שם חמותי ז"ל, שנפטרה כשהייתי בחודש 8 להריוני. עשית זאת לשם כבוד וכדי לרצות את בעלי (השם נרשם גם בת.ז). חמותי נפטרה בגיל 60, הייתה אישה חולה (גם בגוף וגם בנפש). לאחרונה אני חושבת ומתעסקת המון בשאלה- האם בחרתי נכון? הבנתי ששם של אדם זה דבר מאוד גורלי לחייו, האם היית ממליץ לי לשקול להוריד/ להחליף את השם השני לשם אחר? אני חוששת מאוד ואשמח לעזרה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר וזה שם שני אין כל מקום לחשוש או להצטער. בעזרת השם תראי ממנה רוב נחת של קדושה והיא תגדל בתורה ויראת שמים ומידות טובות כראוי