האב גוי והאמא יהודיה, מה דינו של הילד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. נולדתי לפני 20 שנה לאם יהודיה שלמה שהוריה מסורתיים ולאב מוסלמי. אף פעם לא היה לי ספק שאני יהודי, תמיד חגגתי את החגים, צמתי, התפללתי והנחתי תפילין בידיעת אבי [הוא כמובן מקבל אותי כיהודי ויודע שאני יקים בית יהודי] לפני כמה חודשים הכרתי בחורה מבית מסורתי והתאהבתי בה, אבל החלטתי שעדיף לספר לה שאני חצי מוסלמי לפני שאנחנו עוברים שלב. כל המשפחה של הבחורה אותה אני אוהב פשוט פסלו אותי עוד לפני שהכירו אותי רק בגלל ששמעו שאבי הוא מוסלמי. הם אומרים שאפילו שאין לי קשר אל הדת הזאת ואני מרגיש יהודי בכל רמ"ח איברי ומתפלל ומניח תפילין עדיין אני מוסלמי בגלל שבלי האבא לא הייתי נוצר. רק בגלל זה הם לא מרשים להיות לנו ביחד. האם יש לך כבוד הרב רעיון כלשהו על מנת להפוך את דעתם עליי שתהיה חיובית? כי הם פשוט לא מוכנים לשמוע על דבר כזה ואומרים שזה אסור בתכלית האיסור והבחורה כמובן מקשיבה להם, בכל זאת זה המשפחה שלה. מה אני יכול לעשות

תשובה

שלום וברכה

הדברים ברורים ופשוטים שאתה יהודי כשר לכל דבר וללא כל גירעון, כך ההלכה פשוטה בוררה בש"ס ובפוסקים ואין בזה כל ספק.

צריך לנסות ולמצוא רב שמקובל על בני המשפחה שלה והוא בוודאי יסביר להם את העניין והדבר יתקבל בעז"ה על ליבם.