האם כדאי לי לנתק קשר עם ידיד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, אני מתחזקת כבר שנה, ועוד כמה חודשים בע״ה אני עוברת למדרשיה בירושלים. יש מישהו שהייתי איתו פעם בקשר ונפרדנו, ולא מזמן חזרנו לדבר קצת, מוזר לו הלבוש שלי וההתחזקות שלי, הוא מכנה אותי ״דוסית״, אבל אני לא מתייחסת. אבל כואב לי שדווקא ממנו אני שומעת תגובות מזלזלות. (הוא בכיוון הדתי לאומי ואני בכיוון החרדי). אומרים שהזיווג הוא ברמה הרוחנית שלי, האם יכול להיות שהוא יתחזק בעתיד (בזמן שאהיה במדרשיה), והוא כן הזיווג שלי? או לנתק איתו כל קשר? למרות הקושי..?

תשובה

שלום וברכה,

כדאי לך לנתק את הקשר, מאחר ולהיום אינכם מתאימים, ורב המרחק ביניכם ביחס לדת, חבל להעמיק את הקשר, ולבסוף להיפרד בכאב.

האם הוא יתחזק בעתיד? אף אחד לא יודע. אני לא חושב שנכון הכלל שאדם מתחזק בעקבות בן זוגו, מאחר ויש לכל אדם בחירה, והוא בוחר את מעמדו הרוחני. זאת ועוד, מנין לך שהוא הבן זוג שלך, ושלכן הוא יתחזק יחד איתך??

בהצלחה במדרשייה,
מנשה בן פורת