לתת מעשר כספים לאומן עני

  • כ"ג אדר ב' התשפ"ד

שאלה

שלום וברכה קראתי בפלא יועץ שיש דרך מובחרת לתת צדקה והיא לשלם לאומן על שירות ולבחור אומן שאתה יודע שהוא עני וכך הוא לא מתבייש בדרך כלל אני מספר את עצמי בבית ויש לי חבר שמספר בתשלום למי שרוצה כהשלמת הכנסה מהצד (לא עבודה רשמית שלו) אני יודע שיש לו קשיים כלכליים באופן כללי וחשבתי להסתפר אצלו וככה לתמוך בו כלכלית וגם בלי שירגיש בושה שאני נותן לו צדקה או משהו כזה השאלה שלי האם אני יכול להסתפר אצלו באופן קבוע ולשלם מכספי מעשר את התספורת? יש לציין שאם אני יוציא מכספי מעשר אני יוכל לתמוך בו יותר לאורך זמן כי אחת הסיבות שאני מספר את עצמי זה כדי לחסוך בכסף אבל אני משתדל לתת מעשר כספים ככה שאם התספורות יהיו מתוך המעשר אז אוכל להחשיב את זה מהמצוות צדקה של המעשר ולאורך זמן תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תתן לו את השכר מכספי מעשרות מלבד כמה שקלים בודדים שאת זה תקח מכספך האישי.