תפילה וברכות

שחרית לאחר זמן קריאת שמע

  • כ"ט אדר ב' התשפ"ד

שאלה

שלום, אני רוצה לקרוא את תפילת שחרית לפני חצות היום ואחרי זמן קריאת שמע. האם אני צריכה לדלג על קריאת שמע וברכותיה? ומה אלה בדיוק הברכות של קריאת שמע (אם צריך לדלג גם עליהן)? האם גם על ברכות אלה צריך לדלג, ומה מהן ברכות קריאת שמע?: ברוך אתה..יוצר אור..בורא חושך…עושה שלום ובורא את הכל המאיר לארץ… תתברך לנצח…. את שם האל המלך הגדול הגיבור והנורא קדוש… קדוש קדוש קדוש..ברוך כבוד..ממקומו.. לאל ברוך נעימות יתנו… אהבת עולם אהבתנו… ויציב ונכון… על הראשונים ועל האחרונים… עזרת אבותינו… מי כמכה באלים..נאדר בקודש…שירה חדשה..צור ישראל..

תשובה

שלום וברכה

אומרים הכל ללא שם ומלכות כגון ברוך אתה מלך העולם יוצר אור ובורא חושך כך גם ברוך אתה יוצר המאורות.

שמות שאומרים באמצע הברכה אין חשש כלל.