הסבר תופעה מוזרה בשינה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ערב טוב. לאחרונה התחלתי להמנע מפעולות שונות בשבת וכן תקופה ארוכה להניח תפילין וכו´. מוצ"ש אחרון קרה לי מקרה מאוד מוזר שאין לי הסבר בפניו. מקווה שכבודו יוכל להסביר. בעת שנכנסתי למיטה לאחר קריאת שמע בהתאם. ושכבתי כרבע שעה.. החלו זרמים אדירים בכל גופי והרגשתי חם מאוד.. לא חום עם זיעה אלא חום שאינו מוכר גופי כאילו השתתק ללא יכולת להזיז שום איבר ואף לא לפקוח עיניים. ואז כאילו משותק... הרגשתי שאני נמשך כלפי מעלה בכוח וגופי שוכב על המיטה... כאילו נשאב בחום אדיר וכוח כלפי מעלה ועודני יודע שאני על המיטה ללא יכולת לזוז בכלל. חילחלה בי הרגשת פחד שמעולם לא חויתי.. ובעצם גם לא פחדתי. הרגשתי כאילו יש משהוא או מישהוא בחדר.. ובעצם אין אף אחד לאחר כ 3 דקות להערכתי הצלחתי למלמל "שמע ישראל...." ושמות מיכאל גבריאל ורפאל... ואז בבת אחת הכל נעלם כלא היה. אשמח להבין פשר תופעה זאת אם יוכל כבוד הרב להסביר. מעולם לא קרה לי מקרה כזה ואין לי הסבר לכך. אני מאוד טרוד מאז....

תשובה

שלום, אין לך מה לדאוג, כנראה מדובר בתופעה די נפוצה המוכרת בשם "שיתוק שינה", בברכה ערן בן ישי