חברה והשקפה

משחקי מחשב למתחזק והלכות יומיומיות

  • ט' ניסן התשפ"ד

שאלה

בס"ד, קצת רקע,בחור שומר שבת למשפחה שומרת שבת,כשרות וכולי,אבל עם טלויזיה,פלאפונים ומחשב. לעולם היתי משחק במשחקי מחשב ובתקופה האחרונה התחזקתי קצת יותר בהדרגה,מקפיד על כיפה כל הזמו,ציצית,מנחה וערבית במניין,שיעורי תורה כמעט כל היום וגם לימוד תורה ולהקפיד יותר על הלכות. א.מתקופה שפרצה המלחמה ובערך כחודשיים לאחר פרוץ המלחמה,שחזרתי מהמילואים,לא היתי משחק במחשב,לא הרגשתי צורך בכך,ופחדתי לחזור שמא אגרר שוב,ולאחרונה התחלתי קצת יותר ללמוד תורה עם עצמי,מלבד שיעור תורה כמעט כל ערב,במקום ללמוד 10-20דק התחלתי קצת ללמוד יותר כבערך 40דק עד שעה או יותר ביום,גמרא והלכה ומידי פעם גם "מסילת ישרים",שניים מקרא אחד תרגום וכולי..ניסיתי לשלב גם לפנות קצת זמן לעצמי למחשב ולמשחקים אבל שמתי לב שאני יכול להיגרר קצת,וזה קצת מפריע לי בלימוד או בתפילה(מהבחינה שלפעמים מחשבות נוטות לחשוב על זה וזה מפריע לי בריכוז בלימוד או בכוונות). מאידך,אני חושש שמא אולי אני עדיין לא במדרגה הזאת של לבטל מחשב ולנסות כמה שיותר להתעלות ולעבוד על עצמי הן ברוחניות והן במוסריות,או שאולי זה היצר הרע? המחשב שלי מפורסם ביד2 מזה כשבוע ומשהו ועם החברים עוד םרסמתי הרבה לפני. בפרט שאנחנו בימים אלו,יותר חשוב לי כמה שיותר לקבל על עצמי דברים וללמוד עוד שלו ובע"ה לשמירת עם ישראל ולהחיש את הגאולה סוף סוף ב.במידה ואני מחליף ציצית קטן באמצע היום האם צריך לברך מחדש?אף אם לא היה בדעתי להחליף ציצית קטן מאוחר יותר במהלך היום? (ספרדי-עדות המזרח) ג.מים,אני כל היום שותה מים,ואני לרוב שותה מ2 בקבוקים אישיים שלי שאני כל פעם מחליף ביניהם. איך אני נוהג בעניין ברכת שהכל ואחרונה? בבוקר אני מברך שהכל אבל אחר כך במידה ואני הולך לשחרית וחוזר או שעושה משהו בבית או נכנס לשירותים ויוצא וכולי,האם כל פעם אצטרך לברך שהכל? ד.כשאני בבוקר קם ומכין קפה ורוצה לשתות מים,אני בדרך כלל מברך על המים ומכוון לפטור את הקפה גם,זה בסדר? והאם זה בסדר אף על פי שלפעמים המים עדין לא רותחו בקומקום אבל הכוס החמה עם הגרגירי קפה בפנים כבר?

תשובה

בס"ד,

שלום וברכה

אשריך שזכית להתחזק ולהביא שמירה על עם ישראל כולו ועלייך בפרט.

  1. תנסה לתת לעצמך חצי שעה פעם בשבוע למשחקי שבוע.
  2. יש לברך שוב.
  3. כתבת נכון. בכל חילוף מקום צריך לברך שוב.
  4. בסדר גמור.