שו"ת פסח

ואם אין לו מרור יצביע על אשתו.." מוצא אני מר ממות את האישה"

  • י' ניסן התשפ"ד

שאלה

שלום. ראיתי בכמה מקומות שכתוב שאם אין לאדם מרור בפסח "ואם אין לו מרור יראה באצבע על אשתו שנאמר (קהלת ז,כו) 'ומוצא אני מר ממות את האשה' " . האם זה הגיוני להסתכל על הנשים כמקור הרוע בעולם? הם גרועות יותר מהמוות? וגם אם התשובה היא שכביכול אם מדובר באישה רעה אז היא מרה ממות ולא בכל הנשים כולן, תירוץ זה לא מתקבל כי מה שנאמר פה זה להצביע על אשתך גם אם היא אשת החלומות וטובה. כלומר כל אישה. אשמח לברור העיניין. מכעיס מאוד אפשר לומר.

תשובה

שלום וברכה

פשוט שזאת בדיחה עלובה שאין מאחוריה כלום. אין לזה שום מקור רציני בתורת ישראל.

בהצלחה,