שו"ת הלכות יום טוב

מתי עדיף לצאת למסיבה שבת או חג?

  • י"א ניסן התשפ"ד

שאלה

חבר טוב שלי מנסה להתחזק ויש לו המון נסיונות הוא עובד קשה כל השבוע והיום היחיד שהוא יכול לבלות בו זה שישי שבת הוא רוצה לצאת למסיבה בשישי בערב(זה יוצא שבת הגדול) או בחג פסח כמובן ששניהם לא בסדר אבל מה פחות חמור שישי או חג

תשובה

שלום וברכה

שניהם אסורים בהחלט. איסור שבת הוא איסור סקילה ואיסור מלאכה בחג הוא איסור של לאו.

השם יעזור שהוא יזכה לשמור את חג הקדוש ואת שבת קדשנו ויזכה לשפע גדול רוחני וגמי כאחד.