תורה ומדע

אמיתות מעמד הר סיני

  • י"ג ניסן התשפ"ד

שאלה

ידוע שעם ישראל היחיד שאומר שהיה לכל העם התגלות מהשמיים, יש חוק של המדע שאומר שכל אירוע המוני חוזר על עצמו עוד פעם כמו מלחמות שחוזרות על עצמם, אז גם מעמד הר סיני יכול לחזור על עצמו?

תשובה

שלום וברכה,

כל היסטוריון יאמר לך את הכלל הראשון של היסטוריה: "ההיסטוריה נידונה לחזור על עצמה".

בני אדם עושים כל דבר שבני אדם יכולים לעשות, שוב ושוב, בכל רחבי העולם. לדוגמה, אם בני אדם מסוגלים לייצר מוזיקה, הרי שתמצא בכל היבשות בעולם עמים שיצרו כלי נגינה ומוזיקות.

כלומר: כל אירוע אנושי, שבני אדם מסוגלים לעשותו בכוחות עצמם, יקרה שוב ושוב בהיסטוריה על ידי אנשים שונים, מעמים שונים.

אולם, התגלות אלוקית איננה אירוע אנושי, אלא אירוע על-טבעי, אל-אנושי זהו מעשה אלוקי, ולכן מעמד הר-סיני קרה רק פעם אחת ויחידה בהיסטוריה. כפי שאלוקים הודיע לישראל לפני 3300 שנה:

"כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך [-כלומר, חקור בכל ההיסטוריה של אומות העולם], למן היום אשר ברא אלוקים אדם על הארץ [-כלומר, מראשית הבריאה], ולמקצה השמים ועד קצה השמים [-כלומר, שאל בכל הדתות הקיימות בכדור הארץ ואפילו בקצה העולם] הנהיה כדבר הגדול הזה או הנשמע כמוהו (?), השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי (?), או הניסה אלוקים לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי במסות, באותות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה ובמוראים גדולים, ככל אשר עשה לכם ה' אלוקיכם במצרים לעיניך (?). אתה הראת לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו, מן השמים השמיעך את קולו ליסרך ועל הארץ הראך את אשו הגדולה, ודבריו שמעת מתוך האש..."

הרי זו עובדה מרתקת מאין כמותה:  מאז מתן תורה עברו 3300 שנה של היסטוריה; ישנן יותר מ-4000 דתות בכדור הארץ; אך אין אפילו עוד דת אחת בעולם כולו שמספרת על התגלות אלוקית שהתרחשה בפני עם שלם!  באף מקום אחר בעולם אין ולא היתה עוד התגלות אלוקית לעיני עם שלם, כפי שנגלה ה' בפני כל עם ישראל ביציאת מצרים ומעמד הר-סיני.

זו הוכחה לכך שתורת ישראל אמת. כי ה' נגלה רק פעם אחת ויחידה בהיסטוריה לעיני עם שלם, ומסר את תורתו בדרך זו.

ראה עוד:

https://www.hidabroot.org/article/219799

עם זאת, לאחר בוא המשיח והגאולה, נזכה לתחיית המתים ונראה שוב ניסים גלויים.

בברכה,

דניאל בלס