אכילת סלט במקום שאין כשרות

  • י"ג ניסן התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני עובד בחברה אמריקאית , החברה יושבת בארץ ישראל , יש להם מטבח אשר אין לו כשרות מטעם הרבנות, כששאלתי את הטבח (ישראלית) לגבי הירקות (איזשהו סלט שהוא מכין) אם הכלי עבודה שהוא חותך איתם את הירקות מופרדים מהבשרי והחלבי והוא אמר שהם לא מערבבים את הדב רים ביחד , להלן האם מותר לאכול שמה סלט ( רק ירקות ) או שמה אסור מחשש מסויים ? כמו כן ראיתי שהם מביאים את הסחורה מחנות מסופר גדול מאוד שהוא אינו כשר אך זה מוצרים ישראלים , חוץ מזה זה גם ירקות , תודה רבה..

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול ירקות ללא כשרות עקב חשש תרומות ומעשרות כמו כן ירקות עליים אסורים באכילה מחשש תולעים.