תפילה וברכות

כוונה באמירת שם ה´

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, האם בתפילה כשאני מגיע לה׳ אני צריך להגיד כל פעם היה הווה יהיה וכשאני מגיע בתפילה לאלוקינו נחוץ לומר תקיף בעל היכולות הכל ובעל הכוחות כולם המשגיח עלינו בפרט. תודה

תשובה

שלום רב,

אין לומר כוונות אלו בפה, כי זה נחשב להפסק, אלא יש לכוון בלב בלבד (בשם הוי-ה יש לכוון אדון הכל היה הווה ויהיה, ובשם אדנות יש לכוון אדון הכל. ובאלוקינו ואלוקים תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם).

בברכה,

הלל מאירס