קניית נעלים בין המצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, יש לי 2 שאלות לגבי ימי בין המיצרים: 1. האם מותר ללבוש חולצת בסיס חדשה בימי בין המיצרים או שאני צריכה לחכות ולחדש אותה רק בשבת? יש לציין שאני לא נוהגת לברך שהחיינו על חולצות בסיס. כמו כן באופן כללי האם דברים שלא מברכים עליהם שהחיינו מותר כמו נעליים למשל מותר לחדש בימי בין המיצרים או רק בשבת? 2. האם מותר לצאת למסעדה עם חברה בערב ראש חודש אב? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. למרות שמעיקר הדיון יש מקום להקל ללבוש את החולצה מאחר ואין מברכים שהחיינו, מ"מ רבים נהגו להקפיד ולא לחדש רק בשבת. אם יש לך צורך בחולצה למטרת צניעות וכדו' ניתן לחדש.

נעליים רגילות ניתן לחדש גם בשלושת השבועות אולם נעלי יוקרה וכדו' ראוי לכתחילה לחדש רק בשבת.

מותר לצאת למסעדה בערב ראש חודש.