חברה והשקפה

חרדים בעלי גאווה?

  • י' אייר התשפ"ד

שאלה

הא יש מציאות כזאת שחרדים כיוון שהם יותר חכמים ויותר מתוקנים גורם דווקא לגאווה אצליהם? מרגיש לי בתור חוזר בתשובה שתמיד הם מתייחסים אליי כסוג ב' כמו איזה מפגר ובאמת בא לי לחזור להיות חילוני בגלל זה? למה לא יודעים לדון לכף זכות גם כן בנוסף למה שאמרתי?

תשובה

שלום וברכה

בכל קהילה ובכל עדה יש בבעלי גאוה ויש ענוים,

הכי חשוב זה להכיר בעצמך את מעלותיך ולדעת בעצמך שיש לך מעלה גדולה שהינך בעל תשובה שזה יותר מצדיק ומצד שני לזכור את דברי הרמב"ם שדרכם של בעלי תשובה להיות ענוים ושפלים ולא להתייחס למה שאחרים חושבים עליך. במשך הזמן כאשר תהיה חזק בעצמך תשים לב שהרבה אנשים מעריכים אותך מאוד.

בהצלחה,