חינוך ילדים

מדוע האדם לא נולד שלם?

  • י"ט אייר התשפ"ד

שאלה

שלום, נשאלתי היום בעבודה מדוע בני האדם לא נולדים מוכנים פיזית לחיי העולם הזה? תינוק לא יודע לאכול מוצק, לא יודע ללכת וכו.. בניגוד ליתר היצורים בעולם שנולדים מוכנים?

תשובה

שלום,

בעלי החיים נולדים עם אינסטינקטים, ואין להם בחירה חופשית, ולכן אינם זקוקים לתהליך של למידה והיכרות איטית וממושכת עם העולם הזה. הם מוכנים לעולם, כי הם חלק בלתי נפרד מן העולם.

לעומת זאת, בני אדם הם בעלי נשמה, יצורים חושבים, סקרנים ולומדים, ולכן צריכים הכנה והיכרות עם העולם החומרי - שהינו זר להם, והם כמו אורחים בתוכו. לשם כך הם זקוקים להדרכה, לימוד, חינוך, גילוי ועוד.

בנוסף, בכך זוכים הילדים לקיים מצוות כיבוד הורים, בזכות התפתחותם האיטית והזדקקותם לאב ואם אותם יוקירו כל ימיהם.

גם ההורים זוכים בדרך זו לקיים מצוות וחסדים עם ילדיהם וגם להתפתח דרך העזרה להם. גידול ילדים הינו גם בסיס לחיזוק הזוגיות בין ההורים שחיים למען מטרה משותפת של הטיפול בילדיהם.

הכול עשה ה' בחוכמה ולטובה.

בברכה,

דניאל בלס