החזרת פריט שהזמנתו בוטלה

  • כ"א אייר התשפ"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, הזמנתי לאשתי מטפחת לכבוד חג הפסח, אבל המשלוח התעכב ונאמר לנו שהחבילה אבדה בחברת המשלוחים, לכן ביטלתי את ההזמנה הוזמנתי ממקום אחר, יותר זול. לאחר כמה ימים המשלוח הגיע כשלא היינו בבית. רצינו להחזיר את המשלוח לחנות, אלא שבגלל טעות, אשתי פתחה את האריזה והשתמשה במטפחת. האם אני יכול להחזיר את המטפחת לחנות למרות השימוש שנעשה בה, או שעלי לקנות אותו? מצד אחד לא היינו אמורים לפתוח את האריזה כלל. מצד שני המטפחת נמצאת כשנה בחנות (את זה גיליתי מאוחר יותר), ונשים מודדות מטפחות בחנות, כלומר מטפחת שנמצאת שנה בחנות היא מסתמא כבר משומשת כחדשה. כמובן שהמטפחת כרגע אצלנו נקיה ונראית חדשה לחלוטין. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אתה יכול להחזיר את זה. אינך מחוייב ללכת לחנות להחזיר ואתה יכול להודיע להם שאם הם רוצים הם יכולים לבוא ולאסוף את זה ממך.