הרג תרנגולות הגורמות לנזק כלכלי

  • כ"ג אייר התשפ"ד

שאלה

סבי הוא לולן כבר 70 שנה. כאשר הלהקה בלול זקנה מידי, מפסיקה להטיל ביצים בכמות מספקת ולמעשה גורמת לו נזק והפסד כלכלי גדול בעצם האכלתם הוא נפטר מהן ומביא להקה חדשה וצעירה שתטיל יותר ביצים שיכסו את עלות התערובת והעבודה שהוא מבצע במשק. האם מותר לו לשלוח את התרנגולות להמתה בחשמול לשם שימוש בבשרם למזון כלבים כפי שעשה בעבר ברגע שהם מסיבות לו נזק כלכלי? כיום הוא מביא שוחטים לעתיד לצורך התלמדות ונותן את גופותיהם למאכל לתאילנדים. האם זאת אפשרות עדיפה וסוג של מוות לשם שמיים שהרי, שוחטים צריכים ללמוד איכשהו. תודה על המנה

תשובה

שלום וברכה

מותר לו לעשות מה שמביא לו ריווח. מעלה גדולה לשחיטה הכשרה אבל אין חובה לאדם לעשות זאת.