שו"ת הלכות יום טוב

חג בחול

  • כ"ח אייר התשפ"ד

שאלה

שלום,
רציתי לשאול בחג השבועות הקרוב בעזרת ה אהיה אצל אחותי בלונדון (גרה שם שלוש שנים בשל עבודה) אני מגיעה לזמן קצר רציתי לדעת מה לגבי יום חג נוסף לי וגם לה? לגבי שימוש במוקצה /טלטול / רחצה וכו
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חובה לשמור על החג בין בפרהסיא ובין בצנעא. אין להשתמש בטלפון ולא לעשות כל מלאכה.

יש לעשות הבדלה במוצאי החג שלנו בצנעא וכן להתפלל תפילה של חול. אין חובה לשמוע קידוש.