שו"ת ספירת העומר

האם לאורחים מותר להשתתף בחתונה בספירת העומר

  • כ"ח אייר התשפ"ד

שאלה

שלום,
אני חתן אשכנזי שמעוניין להתחתן בספירת העומר בשנה הבאה. מהבנתי בשבוע הראשון שלאחר חג הפסח ההלכה מתירה לחתן אשכנזי להתחתן בספירת העומר.
אשמח להבין מהם ההשלכות עבור האורחים.
האם הם יכולים להגיע לחתונה? אם כן האם יכולים לשמוח בה כרגיל? האם ישנן הגבלות נוספות שחלות על האורחים? (איסור אכילת בשר וכו').
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם החתונה מתנהלת לפי ההלכה שהחתן נוהג בה, אין כל בעיה לאורחים להשתתף ולשמח את החתן ואת הכלה כרגיל, אף אם האורחים נהוגים את דיני האבלות בספירת העומר בצורה שונה מהחתן.