חברה והשקפה

מדוע אלוקים ברא לאדם אישה ולא זכר נוסף שלא יהיה בודד?

  • כ"ט אייר התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב , "לא טוב היות האדם לבדו אעשה לו עזר כנגדו" ובגלל זה אלוקים ברא לאדם את חווה, קראתי שאלוקים נתן לאדם לבחון אם הוא יכול לחיות עם חיה ושלא מצא אז אלוקים החליט לברוא את חווה.. ורציתי לשאול מדוע אלוקים ברא דווקא אישה-נקבה לאדם ולא זכר? הרי לפני אכילה מעץ הדעת זה נראה שהמטרה הייתה שאדם לא יהיה לבד ושיהיה לו אדם שיהיה קרוב אליו וממש נשמה תאומה.. וכיום אפשר לראות שיש חברים טובים שהחיבור שלהם עולה על דמיון
אז מדוע אלוקים ברא לאדם דווקא נקבה ולא עוד זכר שיהיה איתו ולא יהיה בודד? כי כל היצר של משיכה לצד השני ואהבה זה לא נוצר לאחר אכילה מעץ הדעת?
תודה רבה
(אשמח שהמספר טלפון לא יופיע אם השאלה תעלה)

תשובה

שלום וברכה

האישה היא חלק מהגבר, אלו שני חלקי נשמה שאמורים להתחבר ולכן לא שייך שיהיו שני גברים כזוג שכל אחד מהם הוא נשמה נפרדת.

בברכה