תפילה וברכות

ברכות לזמן ארוך

  • כ"ט אייר התשפ"ד

שאלה

שלום רב.
בתקופה האחרונה אני מתחזק והתחלתי לברך על האוכל. באופן יחסי אני מסתדר, הקושי שלי הוא כשיש זמן ארוך שאני בבית כגון ערב שלם לאחר שאני חוזר מהעבודה או בשבת ובימים שלא עובדים. האם אני יכול לברך שהכל כשאני שותה בפעם הראשונה שהכל וזה פותר את כל מה שאשתה עד שאלך לישון גם אם מדובר בכמה שעות, כשאני שותה בין לבין. וכנ"ל כמובן לגבי אם אני מברך על משהו מזונות - האם זה פותר כל מה שאוכל ששייך לאותה ברכה שאוכל באותו ערב עד שאלך לישון?

ואם לא, אז מה החוקיות - באיזה אופן יש לברך?

תשובה

שלום וברכה

אם אתה מברך ומכוון להוציא את כל השתיה עד סוף הלילה ואתה רגיל לשתות מזמן לזמן הרי שאינך צריך לברך שוב . כך גם באכילת מזונות.