שבת

הגשר מעל כביש 1

  • א' סיון התשפ"ד

שאלה

בהנחה (על פי מומחה שהוא קבלן הגשר) שטיפול בגשר במהלך כל יום חול יכול להוביל לסכנת חיים למי שעובר תחתיו (כי מטפלים בגשר בין השעות 22 עד 5 בבוקר ואז פותחים כי זה ציר מרכזי בארץ שלא יכול להיסגר בשעות היום) - אם כן למה לא לדון את המקרה כפיקוח נפש שדוחה שבת ובעצם להתיר לכתחילה לסיים את בניית הגשר בשבת?

תשובה

שלום וברכה

אם באמת היתה סכנה היו צריכים לסגור את הכביש עד לסיום השיפוץ. אין כל היתר לחלל שבת כדי שפלוני יוכל לנסוע מתחת לגשר.