הגבר חייב לעבוד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב בנימין שמואלי, הבנתי שחייב לעשות השתדלות כדי לקבל פרנסה אלא אם כן יש אמונה בדרגה של משה רבנו, אך רציתי לשאול נאמר ועדיין אין אמונה כזאת גדולה בדרגה של משה רבינו, והאישה רוצה לעבוד והיא מעוניינת שהבעל ילמד תורה כל היום, הרי אנחנו מאמינים שהפרנסה של האדם קצובה לו מתשרי עד תשרי אז זה מספיק שהאישה בלבד תעשה את ההשתדלות כי מה יעזור עוד ההשתדלות של הגבר הרי בין כה וכו הפרנסה אותה פרנסה אז עדיף שהוא ילמד תורה והיא תפרנס בתנאי שהאישה רוצה... אשמח אם הרב יתקן את הטעויות של המסקנות שלי או יאשר את דברי תודה רבה רבה !!!

תשובה

שלום וברכה

את צודקת במאה אחוזים. ראי מה שהארכתי בנידון

לעפמים יש תפקיד מיוחד לבעל בעולם על ידי עבודה בפועל ואז הקב"ה לא נותן לאישה להתפרנס והבעל חייב לצאת לעבודה.

בהצלחה,