נשים

שמיעת שיעורים לאישה בהריון

  • י"ב סיון התשפ"ד

שאלה

לגבי אישה בהריון ששומעת הרבה שיעורי תורה גם בשביל העובר שבעז"ה ישפיע עליו קדושה , אם מדובר בעובר זכר והאישה שומעת רבניות שמדברות על הלכות של נשים האם גם כן יש השפעה קדושה על העובר? או שמכיוון שהוא זכר - האישה צריכה לשמוע רק שיעורים שמיועדים לגברים? (כמו על גמרא וכו')כמו"כ האישה שומעת הרצאות של הרב יוסף מזרחי באנגלית, האם זה טוב לעובר לשמוע בשפה אנגלית שאינה שפת הקודש?

תשובה

שלום וברכה

כל מה שהאישה שומעת בדברי קדושה יש בה תועלת.

אין כל כך הבדל מה היא השפה שהיא שומעת והאם היא שומעת דברי רב או רבנית.