שבת

פרשת השבוע בהעלותך

  • כ' סיון התשפ"ד

שאלה

והנה מרים מצורעת כשלג ןיפן אהרון אל מרים והנה מצורעת.
למה יש חזרה על כך שמרים מצורעת ?
האם ניתן לומר שמכיוון שרק כהן נדרש לקבוע את הצרעת, לכן הפעם השנייה נאמרה כאשר אהרן פונה אליה ונקבע שהיא מצורעת ?
שאלה שנייה
"אם אנכי ילדתיהו כי תאמר אלי שאהו בחיקך כאשר ישא האמן את הינק על האדמה אשר נחשבת לאבותיו"
נאמר האדמה אשר נשבעת לאבותיו ולא לאבותינו, הוציא את עצמו מן הכלל ולא זכה להיכנס לישראל..
אפשר לומר את זה ?

תשובה

שלום וברכה

התשובה שלך נכונה. תשובה נוספת על פי דברי המדרש שמרים היתה מצורעת רק בזמן שאהרן הכן הסתכל עליה שלא יוכל לטהרה אבל ברגע שאהרן הפנה את פניו היא לא היתה מצורעת כלל.

2. לא ראיתי זאת.