חברה והשקפה

דיבוק ויהדות

  • כ"א סיון התשפ"ד

שאלה

שלום וברכה. היום גללתי לי ביוטיוב וראיתי סרטון או שניים של דיבוק. שהרב אמנון שליטא שיחרר מנער ונערה. ולמרות שראיתי סרטון הסברה של למה זה קורה וזה.. עדיין לא הבנתי אז רציתי לשאול. עם הבן אדם שמת נכנס למישהו ועושה לו דיבוק.. זה בגלל שהןא רוצה שהבן אדם הזה יעשה את התיקון? או למה עם זאת הבעיה של הנשמה שעלתה למה לרדוף מישהו? כאילו.. זאת בעיה של הנשמה לא? למה להפיל על אחרים? זה יקרה לי? אני מפחדת.. אני כן משתדלת ללגת צנוע לעשות מצוות אני עוזרת והכול פשוט לא דתיה.. תודה ויום טוב רק בשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

כשם שבעולם הזה העני מבקש חסד ממי שיכול לעזור לו, כך גם הנשמה המסכנה שסובלת בעולם הנשמות עקב חטאיה צריכה לקבל תיקון עקב מעשיה הלא מתוקנים בעולם הזה בימי חייה ועליה להסתייע מאלו שעדיין בעולם הזה ויכולים לעזור לה.

הנשמה הסובלת לא יכולה להידבק לכל אחד אלא רק לנשמות שחוטאים בחטא ואז הנשמה מקבלת רשות להידבק בה.

אם את שומרת את כל המצוות את בוודאי אהובה ורצויה בעיני ה' ואין כל משמעות להגדרות של דתי או לא דתי. כל יהודי חייב בשמירת כל המצוות ללא קשר לכל הגדרה. כיום רגילים לקרוא לכל אדם שומר מצוות בהגדרה דתי אבל גם אם לא תקראי לעצמך דתיה אין לך כל חיסרון אםאת שומר תאת המצוות כראוי ואף אחד לא יכול לפגוע בך.

עלי והצליחי,