חברה והשקפה

הפרת נדר

  • כ"ו סיון התשפ"ד

שאלה

שלום רב. יש לי בעיה עם יתר טוב לב. אני מלווה כספים לחברות בקלות מדי. כואב לי הלב לשמוע שלחברה אין אוכל לילדים או שחברה אחרת נתקעת בלי שכירות. הבעיה שלא מחזירות בזמן ולפעמים אנשים אחרים לא מחזירים כלל. אני כבר שנים עושה את הטעות הזאת מרחמנות. לכן נדרתי נדר לא להלוות יותר לאף אחד. אני אם לשני תינוקות וצריכה את הכסף שלי למשפחה שלי. היום חברה פנתה אלי בסיפורים שביקשה 20 ש"ח השלמה לקניות מאנשים. מיד זה נגע לליבי והלוויתי לה 1500 ש"ח שלא יהיה לה הרבה זמן להחזיר. הרגשתי שהיא הפעילה עלי לחץ ושאני חייבת לעזור לה . שכחתי לגמרי מהנדר שנדרתי. מרגישה טיפשה ומנוצלת כי כבר נתתי לה סכום כזה לפני חודשיים ולא החזירה.

תשובה

שלום וברכה

חשוב אכן לעשות התרת נדרים ולא להישאר עם נדר זה.

בלי קשר צריך לעשות סדר בדברים ולדעת מה רצוי ומצווה ומה הדבר שאינו נכון ואינו רצוי אף שהאדם מנסה לגרום לך לרחם עליו את צריכה לשקול בפלס מאזניים או להתייעץ עם רב שיאמר לך בכל מקרה מה הדרך הנכונה עבורך.