תפילה וברכות

הנחת תפילין אחרי חצות היום

  • ט' תמוז התשפ"ד

שאלה

אם התעוררתי אחרי חצות היום אז הבנתי שאני צריך להניח תפילין לקרוא 2 פרשיות ואז להתפלל מנחה ואז לחכות כמה שניות ולעשות שוב עמידה כתשלומין. השאלה שלי היא 1. אם מה שאמרתי פה נכון 2. מה לגבי קריאת שמע? אסור לקרוא ברכות קריאת שמע אחרי חצות היום אבל צריך לקרוא את 4 הפרשיות עם התפילין.... מאוד התבלבלתי.

תשובה

שלום וברכה

יש להמתין חצי שעה אחר חצות כדי להתפלל מנחה.

אכן יש להתפלל תפילת מנחה ואחר כך לומר שוב אשרי יושבי ביתך ולהתפלל ערבית.

אין לומר ברכות קריאת שמע לאחר חצות, יכולים לומר את הברכות ללא שם השם.

אכן בעת הנחת התפילין אומרים את הארבע פרשיות.