צניעות בשינה

  • י' תמוז התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, תודה שאתה מקדיש לי מזמנך.

1. אני חוזר בתשובה ואני מעוניין לדעת איך עדיף ויותר נכון לישון (לגבר) עם תחתונים או מכנסיים קצרים? והאם זה משנה?
כי הבנתי שגם אם האדם לבדו הוא צריך לשמור על צניעות.

2. בחצי שנה הראשונה שלי לחזרה בתשובה הנחתי תפילין ללא ידיעה שצריך לומר וידבר ואפילו לא ידעתי על קיומה של הברכה....האם זה נחשב לי שעדיין הנחתי באותן ימים תפילין?

3. אני חוזר בתשובה ובשבת המקרר נשאר דלוק עם אור והמקרר מסוג דגם שאי אפשר לכבות את האור אחרת המקרר יהרס, אני בימי שבת במקרר רק שאני רואה שמישהו פותח אותו ואז אני מייד נכנס אבל יש בעיה, ההורים שלי נוסעים בשבת ואין מי שיפתח את המקרר, האם עדיף לשמור ולא לפתוח את המקרר ולאכול מהאוכל בשבת או דווקא מותר לפתוח את המקרר?

תודה כבוד הרב! שנדע ימים טובים יותר

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להתקרב לבורא. שכרך הרבה מאוד וה' הטוב יצליח את דרכך בכל העניינים.

1. שניהם שווים.

2. נחשב כהנחת תפילין מושלמת.

3.  לא לפתוח את המקרר ותקבל שכר רב.