איך אני יכולה לקרב את בעלי לדת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני דתייה, ובעלי היה חילוני, שהתחזק קצת בגלל הנישואים שלנו (זה היה תנאי). אך עכשיו הוא מרגיש שקשה, ואני לא מוכנה לקבל אותו איך שהוא... בנוסף לזה, זה מדרדר גם אותי ממה שהייתי, מה אנחנו יכולים לעשות, ומה הדרך הנכונה כדי שהוא ירצה להתחזק. יש לציין שקשה לו עם מסגרת, ובכלל זה המסגרת של הנישואים...

תשובה

שלום וברכה,

אני מצטער, את חייבת לקבל אותו כמו שהוא, להשלים עם המצב, ולהירגע.

אם תרצי לשנות אותו, תבקשי ותנדנדי לו שיקיים מצוות וכו', זה לא יילך לך, "אין חינוך למבוגרים". כלל זה נכון לכל גבר, שלא אוהב שאישתו תהא קצינת החינוך שלו, קל וחומר לגבי בעלך שהוא לא אוהב מסגרות, כפי שציינת.

איך בכל זאת תוכלי לקרב אותו לדת?
א. חזקי את הקשר שבינך לבין בעלך, שהוא מאוד יאהב אותך, אז הוא יתקרב לדת, כדי להשלים את רצונותייך. כי כשגבר אוהב את אשתו, הוא מעצמו עושה את בקשותיה ורצונותיה.

ב. אם בעלך יראה, כי כל יום שאת מתקדמת ביהדות - את נהיית טובה יותר! נחמדה יותר, נעימה ואכפתית, ויותר נאצלת. כאשר הוא יראה כך, הוא פשוט יימשך אחרייך כמו חבל אחרי הדלי.

ג. להרבות בתפילה לה', ובפרט באמצע ברכת "השיבנו" שבתפילת שמונה עשרה, שה' יחזיר את בעלך בתשובה שלמה, ויקרב את לבו לתורה ולמצוות.

בהצלחה,
מנשה בן פורת