דינה של חמאה המיוצרת מהאוויר בלבד

  • ט"ו תמוז התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב,
בשנה הבאה יכנס לשוק בארצות הברית, מוצר חדש. מדובר ב'חמאה' שמיוצרת מגזים שנמצאים באופן טבעי באוויר (פחמן דו חמצני למשל, או גזים אחרים המכילים פחמן), וממים. על פי שדיווחה החברה, לא מעורבים בתהליך חומרים מן הצומח או מן החי כלל. מדובר רק בתהליך תרמוכימי - חימום של הגז ושרשרת של תגובות כימיות במעבדה. למעשה התוצר כמעט זהה מבחינה כימית לחמאה אמיתית ורק הליך הייצור שונה לחלוטין
מה דינה של 'חמאה כזאת', האם היא כשרה? האם יותר לאכלה עם בשר? האם יש לה גדר של מראית עין? אם הרב יוכל להוסיף מקורות לעיון בסוגיה אשמח,
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

זה נראה פרווה. אבל לא אוכל לענות עד להכרת הדבר לעומקו. אין לי זמן כרגע.