סיפור ומקורו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לא מכבר שמעתי סיפור, כשכסיפרתי את מרביתו לאדם מסוים, לא זכרתי את כל הפרטים... האם ניתן לאתר הסיפור - כמו גם מקורו. אתאר בקצרה את העלילה: לוויה של רב גדול מול לוויה של חוטא, כשבטעות החליפו בין הגופות והאחרון זכה לכל ההילולה, בעוד את הרב הספידו כביכול רק בני משפחה קרובים (של החוטא) - היחיד שראה שהחליפו בטעות את הגופות, היה תמיד הרב, שלא נחה דעתו עד שלא קיבל תשובה, ואז הרב בא אליו בחלום ואמר לו שכיוון שבחייו שמע שמבזים תלמיד חכם ושתק, קיבל את עונשו בעולם הזה בלוויה - ואילו בעולם האמת הוא במקום טוב תודה לאל. זהו, פחות או יותר. שוב - אודה לקבלת הסיפור המלא, מקור, זמנים וכו´. תודה כתמיד, מיכל

תשובה

שלום וברכה

המקור לסיפור זה הוא בירושלמי סנהדרין פרק ו' בזמנו של רבי שמעון בן שטח מהתנאים ומוזכר בספר מרכבת המשנה על מסכת אבות. המעשה הרע שכביכול עשה הרב היה שהוא הניח יום אחד בטעות את תפילין של ראש לפני תפילין של יד. והמעשה הטוב שעשה המוכס שיום אחד הוא נכין סעודה לאורחים שלא הגיעו והיה האוכל עלול להתקלקל עמד והזמין עניים לאכול את הסעודה.