תפילה וברכות

עד איזו שעה מותר להתפלל שחרית?

  • ט"ז תמוז התשפ"ד

שאלה

שלום, יש לי כמה שאלות בנושא תפילת שחרית:
1. עד איזו שעה ביום מותר להתפלל שחרית? מה הכוונה 4 שעות מחילת היום?
2. בזמן הנחת תפילין, האם אפשר לקרוא ברכות השחר ואחרי זה להתפלל שחרית?
3. האם אפשר להניח תפילין (רק לברך על הטלית והתפילין) בלי להתפלל?
לאחרונה אני מתחזק קצת בדת ואלו דברים שהייתי רוצה לדעת.
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. זה משתנה בכל יום כרגע זה בערך בשעה 10:30. בדיעבד מי שלא הספיק להתפלל לפני השעה הזו, יכול להתפלל עד חצות.

2. כך צריך לעשות. אציע שתשלח לנו מס' טלפון שתדע את הדרך הנכונה להתפלל.

3. מצוות התפילין יוצאים ידי חובה אף אם לא יכול להתפלל משום מה.

4. כנ"ל.