הכשרת כיריים חשמליות מזכוכית קראמית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב עברתי דירה ושם, מחובר לשיש (built -in), ישנם כיריים חשמליות מזכוכית קרמית. השוכרים הקודמים היו מסורתיים. אולי טיפטף על משטח הזכוכית הזה רוטב מבשר או חלב בהפרש של כמה שעות. האם צריך להכשיר ליתר ביטחון ? אם כן, איך עושים זאת ? תודה רבה, רוחמה

תשובה

שלום וברכה

ספרדים לא צריכים להכשיר רק לנקות היטיב. לאשכנזים לא נועילה הכשרה ועל כן יש להיזהר מאוד שלא להניח סירים רטובים על הכיריים וכן לא להרים אוכל חם שישפך על הכיריים.