חגים ומועדי השנה

האם שמיעת שירים ווקאלים או עצובים מותרת בימי בין המצרים?

  • י"ח תמוז התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני יודעת שאין לשמוע שירים בימי בין המצרים, אבל אני רואה המון הלכות ומקורות שלפי חלקן מותר לשמוע ווקאלי ולפי חלקן אסור, כל שיר שעושה שמחה, ובכלל יש כאלה שאומרים שמותר לשמוע שירים עצובים..
אשמח ממש להלכות הברורות, תודה!

תשובה

שלום וברכה

הדעה הרווחת בין הפוסקים שאסור לשמוע מוזיקה ווקאלית בימים אלו ואף לא שירים עצובים.

אנשים שקשה להם מאוד ללא זה יש מקום להקל שירים ווקאלים עצובים.

אולם כדאי הוא חורבן בית המקדש להימנע משמיעת מוזיקה בימי םאלו עד לאחר תשעה באב.