שו"ת בין המצרים

חנוכת הבית בשלושת השבועות

  • כ"ג תמוז התשפ"ד

שאלה

שלום וברכה,
אנחנו מפונים מדירה שבבעלותנו לטובת פינוי בינוי ולשם כך היינו צריכים למצוא דירה להשכרה עד לסיום הבניה...לא מצאנו דירה להשכרה עד לזמן הפינוי שביקשו..אז נאלצנו לגור אצל ההורים (עדיין שם) עד שנמצא דירה שמתאימה לנו ואנחנו כבר שם כמעט 4 חודשים עם 4 ילדים ב"ה.. הבעיה שכולנו (6 נפשות) בחדר 1 ובצפיפות ולא קל.
מצאנו ב"ה דירה ואנחנו אמורים להיכנס אליה ב1/8/24 ומסתבר שזה יוצא בזמן של בין המיצרים. לא הצלחתי למצוא תשובות מדוייקת מה מותר ואם מותר בכלל..
שאלתי היא, אם אפשרי לעבור בזמן הזה בכל זאת ולעשות קביעת מזוזה וחנוכת בית ולברך שהחיינו וכל מה שצריך.
אשמח להכוונה מדוייקת איך לעשות ומה לעשות.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אם אין ברירה את יכולה להיכנס לדירה שכורה בשלושת השבועות

את חנוכת הבית ואת כל הטקס, תעשו רק לאחר תשעה באב.