תפילה וברכות

איך להצליח לעמוד בקבלה

  • כ"ו תמוז התשפ"ד

שאלה

שלום וברכה איך אפשר להצליח לעמוד בקבלה ולא להתיאש יומיים אחרי אני מחפשת כבר הרבה זמן ספר או הרצאות בענין הקבלה ואיך להצליח ולא מוצאת
ודבר שני תמיד אמרו לנו שבדבר שקשה לנו הכי שמה צריך להתחזק ואם קשה כמה דברים באותה מידה איך אדע מה עדיף על מה להתחזק קודם בתפילה או קודם בברכת המזון וכו כי כידוע תפסת מרובה לא תפסת אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

ראוי להתחזק ראשית בברכת המזון שהיא קצרה יותר וקלה יותר.

תקבלי על עצמך לכוון כראוי בברכה הראשונה של ברכת המזון ולאט לאט תתקדמי עוד בעז"ה.

הדרך להתחזק בזה היא להתבונן לפני ברכת המזון שאת הולכת לקיים מצוות עשה מן התורה של ברכת המזון ובברכה הראשונה את מודה על העבר ומבקשת לעתיד ואחרי הכנת הלב תתחילי לברך ובוודאי תצליחי בעז"ה.