כספי מעשר, ממה להפריש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני עובדת כשכירה ומקבלת משכורת מידי חודש, ובתוכה נכלל גם תשלום הנסיעות על סך 330 ש"ח. אלא שאני מוציאה על נסיעות כ-1300 בחודש. האם ניתן להוריד מכספי מעשר. אם כן, כמה? תודה, בתאל.

תשובה

שלום וברכה

אם אין לך אפשרות להסתפק ב330 ש"ח ואת נאלצת להוציא את כל הסכום לצורך עבודה, את יכולה להוריד את כל הוצאות הנסיעה מההכנסה ולהפרשי מעשר רק מהיתרה.

אם ניתן לנסוע בתחבורה ציבורית ולהוציא רק 330 ש"ח, ולנוחיותך את רוצה להשתמש נניח ברכב פרטי שעלותו רבה יותר, לא תכולי לנכות מההכנסה אלא 330 ש"ח.