חברה והשקפה

תוכן התורה וחלוקת התנך

  • א' אב התשפ"ד

שאלה

שלום הרב, נשאלתי מדוע החלוקה של התנ"ך היא דווקא בצורה הזו? שהתורה שבכתב מסתיימת דווקא בתקופה הזו\ עם הדמויות הללו, ולאחריה הנביאים וכו'. השאלה הפנימית היא מה הלימוד שמסתתר בכך? האם יש משמעות לסדר והחלוקה הזו דווקא? שהרי התורה כוללת הכל העולם הזה אז מדוע התורה שבכתב כתובה רק עד לשם? הדגש הוא מה המשמעות והלימוד שיש בכך. מקווה שהצלחתי להסביר את השאלה. תודה

תשובה

שלום וברכה

משה רבינו היה היחיד שקיבל תורה בסיני. לאחר פטירתו נסגרה התורה. היחיד שזכה לשמוע תורה מאת השם שכתב את התורה.